31. mar. 2010

Velika noč

Letos sem se odločila, da za veliko noč ne bom izdelala voščilnic, ker mi enostavno ne znese. S tem mislim, da imam pomanjkanje časa, ne materiala za izdelovanje :-)
Vendar pravijo, da se zarečenega kruha največ poje. V nabiralniku so me danes pričakale tri voščilnice, zato mi ni preostalo drugega, da pošiljateljem odpišem tudi sama, sploh zato, ker se za praznike ne bomo videli. Ker sem bila brez pravih idej kako se naj zadeve lotim, sem naredila zelo enostavne, prav nič okrašene. S skalpelom sem izrezala vzorček (najden nekje na netu in shranjen že ohoho časa nazaj, tako da žal ne vem točnega naslova strani). Nato sem izrezan vzorec embosirala in nalepila na osnovo. Sledila je še izdelava kuvert, vpis voščila, naslove prejemnikov in hajdi na pošto.

28. mar. 2010

Nedeljski sprehod

Danes sem se odločila, da se malo sprehodim s fotoaparatom in ujamem pomladno prebujanje v objektiv.

Upam, da ste tudi vi uživali na soncu.

27. mar. 2010

Izziv

Po brskanju po spletu sem naletela na prvi SLO blog z izzivi - Craft-alnica. Ker je prijava na izziv zame tudi prva na sploh, se mi je zdela odlična ideja, da to storim na "domačem blogu". No tole je moj izdelek. Odtis sem imela pripravljen že od začetka prejšnjega tedna, ko sem preizkušala, kako pridejo pobarvani zvončki s pearl vodenkami. Ostala mi je le še izbira papirja in zlaganje po predpisani predlogi.

26. mar. 2010

Metulj


Danes sem malo preverjala moje štampiljke in naletela na enega malega metuljčka, ki ga že zelo dolgo nisem uporabila. Naredila sem dva odtisa, enega izrezala, mu namontirala tipalke, potem pa se mi ga je zdelo škoda kar odložit v škatlo poleg ostalih nedokončanih projektov, zato sem naredila tole čestitko.

25. mar. 2010

Eksperiment

Danes sem preizkušala barvanje ozadja z Distress inki (ja, priznam grozne barve, prehodi obupni, ampak ni tipke Razveljavi, tako kot na računalniku, zato je takšno kot je). Pravzaprav barvanje ozadja ni bil namen eksperimenta. Zanimalo me je namreč, kako izgleda pobarvan motiv, če ga nato pobarvaš še z embosing flumastrom, ga posuješ z prozornim embosing prahom in segreješ s pištolo. Rezultat mi je kar všeč, samo moram nabaviti drug flumaster, ker ta (na njem piše emboss dual pen TSUKINEKO), pušča modro sled in pravzaprav malo pokvari prejšenj trud pri barvanju. Si moram nabavit Versa Mark flumaster, ta mislim da ima belo oz. prozorno tekočino.


24. mar. 2010

Dobrodošla Sanja

Prijateljičina hčerka je iz porodnišnice prišla z ljubko deklico Sanjo. Za ta namen sem naredila eno rozasto čestitko, po tej predlogi Lauren Meader .

Žal so slike slabe zaradi nočnega slikanja brez prave svetlobe, ampak tako pač je. Ponovno slikanje ni možno, ker je čestitka že šla na pošto. Bo pa drugič bolje, samo moram počakati na eno novo punčko ali fantka.


23. mar. 2010

Hvaležna za pomoč

Že naslov pove vse. Da pa boste bolje razumeli, bom začela z zgodbo od začetka. Pred več kot enim tednom sem iz tujine dobila pismo, v katerem so bile štampiljke. Toda groza! Vedela sem, da so to "unmounted" štampiljke, samo ne da so obrezane čisto do roba. Predvidevala sem, da bom lahko sama nalepila EZ mount peno, obrezala in šla na brzino delat odtise (to naredim vedno, ko dobim novo štampiljko! Sem srečna takoj, ko naredim nekaj odtisov, pa čeprav kar na en brezvezen papir).

No pa ni šlo po teh načrtih. S prvim odtisom, ki sem ga že zadnjič objavila na eni gotovi čestitki, sem se fino namučila. Zato sem tuhtala, kje naj dobim les za podlogo. Z idejo in dokončno izvedbo sem za pomoč prosila moža. Res je trajalo en cel teden (tudi zaradi nabave lesa), potem iskanje ročnega rezilnega strojčka (le kje se skriva, v kleti, v garaži,...), ampak se je splačalo počakati. Končne štampiljke so fenomenalne. Da pa boste videli celoten kos lesa iz katerega so štampiljke, prilagam še eno sliko.




22. mar. 2010

Končno tu


No tudi uradno je prišla pomlad. Mogoče sem ji pomagala z motivi na mojih čestitkah, tako da tudi današnja ne bo izjema. Tile žafrani bodo še imeli ponovitveno verzijo, ker so mi zelo všeč.
Mogoče že jutri :-)


19. mar. 2010

Ena na brzino



Malo sem pospravljala svojo omaro s papirji, pa ni ostalo le pri tem. Sem morala eno vizitko kar do konca narediti, ker sem nekaj eksperimentirala. Ta še nima lastnika, bo šla na zalogo. :-)

18. mar. 2010

Marjetice






Danes sem se s kolesom odpeljala do moje prijateljice in ji pomagala pri neki zadevi, zato ni svežega izdelka. Vam pa zato na ogled pokažem nekaj, kar je nastalo pred časom. Ne delam samo voščilnic, ampak tudi klekljam. Ne sodim med profiklekljarice. Me pa klekljanje prav sprošča, zato kdaj pa kdaj nastane tudi kaj takega. To je bilo podarjeno moji sodelavki ob odhodu v pokoj.

17. mar. 2010

Kličem pomlad


Ja, tudi danes sem pomladno navdušena, pravzaprav po motivu sodeč že kar poletna. Ta je namenjena moji nečakinji, ki konec meseca praznuje, tako da tudi ta ne bo ostala v domači zbirki za "hude čase". Bo treba kaj na zalogo narediti.


16. mar. 2010

Pomlad je tu

Končno se bo začelo lepo vreme - upam vsaj :-). To bo pomenilo tudi delitev prostega časa na dve polovici - tistega prebitega zunaj na sončku in tistega, ki ostane za ustvarjanje (ja, pa še nekaj tistega za spanje, ker me vsako leto daje spomladanska utrujenost). Ker pa je danes sprehod odpadel, sem prosti čas porabila za dokončanje tele lepotičke, ki je že narejena za eno rojstnodnevno voščilo, ki bo v soboto. Ponavadi nisem tako hitra z izdelavo, ker pa sem tokrat obdarovanko hotela presenetiti s pavsom, sem začela (in tudi končala) veliko prej.


Sem bila malo preveč nerodna z lepilom in obrezovanjem, pa bo drugič bolje.

15. mar. 2010

Ena nova

Za eno gospo, ki me pravzaprav osebno ne pozna, sem naredila tole čestitko, po projektu iz tele strani: http://www.splitcoaststampers.com/resources/tutorials/trishuttercard/

Upam, da sem gospo prijetno presenetila. Jaz sem vsekakor uživala v sestavljanju te čestitke.

14. mar. 2010

Začetek

No pa začnimo. Zelo rada prebiram objave drugih ustvarjalk in pregledam njihove izdelke. Rada bi tudi sama svoje ustvarjanje predstavila vsem, ki boste po naključju pokukali sem. Upam, da bom vsaj enkrat tedensko kaj napisala.