6. feb. 2011

Velikoooo lepilnega traku

No, pa sem spet nazaj. Na obisku sem namreč imela nezaželjene goste, ki se kar niso hoteli spokati. Govora je o nadležnih virusih, ki jim ni jasno, da pri nas niso zaželjeni. Tako je trajalo kar nekaj časa, da sem jim dopovedala, da je bolje, da gredo kam drugam, ker se jim pri meni ne bo dobro godilo. Namesto prave pogostitve sem jih zasipavala z raznimi Coldrexi, čajčki iz domačih zdravilnih rožic in pa z ležanjem. Tako so končno uvideli, da pri tej hiši ni nihče za družbo in so šli dalje.
Verjetno se že sprašujete, kaj za vraga ima to veze z lepilnim trakom? Prav nič, to je bilo samo opravičilo zaradi moje odsotnosti. Sedaj pa k lepilnem traku. Vsaka, ki izdeluje voščilnice, si verjetno želi eno fajn napravico za lepljenje, ki ne zataji, ko jo najbolj rabiš. V večini sem do sedaj uporabljala razna tekoča lepila, lepila v sticku in obojestranske lepilne trakove, ki sem jih ročno rezala. Še pred novim letom pa sem si kupila eno lepilnno miško. Ta stvarca mi je tudi požrla enih živcev! Ali sem jaz tako nerodna, ali pa ta stvar ni tako uporabna, kot naj bi bila. Vedno sem imela težave, ker se mi že porabljen del traku ni več navijal nazaj na rolo. Ko sem poskušala zadevo popraviti in naviti nazaj, je bil po mučnem času rezultat tu, vendar sem imela roke čisto limaste, uporabnega traku pa je bilo vedno manj. Ko pa se zadeve končno navadiš, pa glej ga zlomka, kolut je prazen! Pa ta hec sploh ni tako poceni!
Našla sem (vsaj do sedaj vse kaže tako), super zadevo in sicer ATG 700 Adhesive Transfer Tape Dispenser. Naložba v ta nakup je sicer bila kar precej €, vendar mislim, da se mi bo nakup obrestoval. Poleg pištole je bilo v ponudbi še 12 rol traku po 44m. Mislim, da bo ta količina trajala in trajala. Vam povem iz prve roke, da zadeva super deluje. Pa še link do posnetka, kako se stvarca pripravi za delovanje.

Lepo nedeljo vam želim!

11 komentarjev:

Sonja pravi ...

Me veseli, da si zdrava in boš spet lahko ustvarjala.
Tole lepilo pa že lep čas hvalijo po vseh možnih blogih. Baje je v začetku naložba draga, so pa zato nadomestni trakovi veliko cenejši od konkurence. Neee, nimam ga, še :) Zaenkrat imam konkurence in obojestranskega lepilnega traku dovolj. Ostale pa sem po prvem poskusu zmetala stran.
Uživaj v sončkasti nedelji.

Maja pravi ...

Ja, imam podobne težave z lepljenjem. Sem še vedno pri obojestranskem selotejpu, investirala pa sem v nelepljive škarje. Tole me zanima in grem poguglat, kolk stane. Še nisem slišala zanjo, hvala!

Janja pravi ...

Lepilne miške so res zanič.
Tudi sama uporabljam obojestranski lepilni trak.
Tole izgleda dobro:)). Lp

BojaMoja pravi ...

Hmmm ... super, da si kupila napravico :) bom sedaj iz prve roke izvedela, kako je z obstojnostjo lepila.

Lepilne miške ... kakor so priročne, kjuti (jaz nisem imela težav z aplikacijo), lepilo popusti najkasneje po enem letu :((
Tašči sem za rojstni dan naredila "kao scrapbook" knjigico z recepti za mafne. Ko sem jo po skoraj enem letu spet prijela v roke, sem zgrožena ugotovila, da razpada!!!! Listki, snežinke, pavs ... vse je odpadlo :( Kar pa ni odpadlo, pa je imelo grde pike od lepila - lepilo je "preglodalo" papir in tam, kjer je lepilo, je papir postal temnejši ... no, točno se vidi, kje je bilo aplicirano lepilo.

No, po tem nisem nikoli več uporabljala miške za lepljenje.

Že kar nekaj časa lepim le še z obojestranskim lepilnim trakom, včasih pa dodam za večjo obstojnost še kakšno kapljico mekola. Manjše dele lepim z mekolom.

Vladuška pravi ...

S temi lepili je res križ. Tudi jaz še nisem ugotovila kaj bi bilo najboljše. V bistvu še evdno najraje uporabljam dvostranke lepilne trakove. Tekoči mi gredo na živce, ker sem cel aod lepila, pa še delci tudi. Sem si sedaj poskusno nabavila miško in si še nisva na ti, smao preizkušam jo. Se pa tudi meni zdi, da če želiš da kaj drži, je treba uporabit stari dobri Mekol. Tako kot BojaMoja, tudi jaz včasih kombiniram lepilni trak in lepilo, da bo ja držalo :))) Tale zadevica pa je kar velika, kolikor sem videla v posnetku. To ni moteče?

HRANDICA pravi ...

Fajn je eksperimentirati, se je pa fino držati tudi starih preizkušenih načinov lepljenja, pa če zvenita lepilo les in obojestranski lepilni trak še tako staromodno:))).
Pozdravček.

Suzana pravi ...

Uf, le zakaj nisem sprožila te debate okrog lepljenja pred tem nakupom! Upam, da si nisem kupila pameti :-)
Pa nebi bilo prvič! Z mekolom nisva prijatelje, ker ga imam povsod, samo tam kjer bi bilo treba ne! Po navadi naredim preveliko luknjo, (ali pa mekol sunem možu, ki je že pred tem naredil večjo odprtino), potem pa imam težave pri nanosu. Pri obojestranskem lepilnem traku pa se mi zdi takoo zamudno, sploh če delam kakšno "serijo".
Do sedaj še nisem delala takšnih stvari (scrapbookov, albumov, ...) da bi jih lahko čez kakšno leto zopet vzela v roke, tako da sploh ne vem, kako so stravi ostale prilepljene čez določen čas. Bom danes naredila eno testno voščilnico, ki je ne dam iz rok, pa da vidim, kako se bo to lepilo obnašalo. Ja Vladuška, zadeva je kar velika v primerjavi z majhno miško, a se navadiš (se še navajam).
Kot sem že omenila, upam, da si nisem kupila pameti.

MarikaGabez pravi ...

Super za tole pištolico.
Mene ta nakup čaka naslednjih 14 dni. Sem že čisto preveč dolgo odlašala in upam, da mi bo predvsem sedla v roko.
Me pa zanima, če ni skrivnost, koliko si dala za zadevo.
In srečno pri uporabi.Mislim, da se mora zadeva glede lepljenja dobro obnašat, saj imajo ti trakovi kar precejšnjo lepilno moč.

Suzana pravi ...

Marika sem ti poslala mail!

Simona pravi ...

Suzana, brez skrbi, tole je preverjeno dober nakup. Sama sem zadevo stestirala pri Nini (CraftingInCroatia) in že nekaj časa je to totalni hit med tujimi blogercami in ustvarjalkami. lepilo pa ne popusti in s tem je resnično lahko aplicirat lepilo, čeprav je zadeva kar velika, vsekakor ni okorna za uporabo.

Helena pravi ...

Ja, baje je tale stvarca res dobra. Mogoče si jo kdaj privoščim :) Zaenkrat sem še pri obojestranskem selotejpu. Ga imam toliko, da ga je potrebno porabiti :)
Lepo ustvarjaj!

Objavite komentar