10. apr. 2011

Bliža se velika noč

Nekatere ste že prav pridne in ste že ustvarjale dekoracije za veliko noč. Ker sem imela kar malo slabo vest, saj se pri meni še nič ni dogajalo na to temo, sem premišljevala, kaj naj letos pripravim kot obeske za na veje v vazi. Zamislila sem si piščančke. Po brskanju po spletu, sem naletela na tole stran. Ideja mi je bila všeč, le malo sem jo priredila po svoje. Kako nastane piščanček, pa si lahko preberete v nadaljevanju.
Najprej sem iz blaga izrezala po dve osnovi za telo.V višino meri 7 cm, v dolžino pa 8,5 cm. Zložimo po dva pravokotnika skupaj in en vogal odrežemo na okroglino.
Sedaj mi je prav prišel moj prijatelj big shot. Z njegovo pomočjo sem delno izrezala oblike za piščanje kronice na glavi. Zakaj delno? Nisem si upala bolj podložiti sendviča, pa mi ni v celoti izrezalo oblike. Bilo je dovolj, da so se na filcu poznale obrobe, ki sem jih nato dokončala s škarjami. Filc, ki sem ga uporabljala pri izdelavi piščancev, je namreč debel cca. 4mm.
 Pripravila sem si tudi kljunčke in repke. Iz celega formata filca sem izrezala najprej trakec, nato posamezne kvadratke, ki sem jih na koncu še prerezala na polovico.
 
Sedaj pride na vrsto šivanje. Na eno polovičko telesa sem položila kljun in kronico. Z drugo polovičko telesa sem nato prekrila prvo in obšila. Zgoraj sem zašila od začetka do konca, spodaj pa samo do konca krivulje, ne naprej.
Sešit izdelek sem obrnila. Za oči sem všila črne perlice, ki sem jih našla med nahrčkano zalogo. Gumbi bi bili verjetno preveliki. Ravno zaradi lažjega šivanja oči, v prejšnjem koraku nisem zašila do konca.

V naslednjem koraku sem dokončala šivanje polgkroga, hkrati pa sem zalikala še zadnjo odprtino navznoter.
Sledi polnjenje piščančka. Nisem ga napolnila preveč, saj moram piščančku všiti še rep.
 Oranžni trikotnik si z bucikami pripnem na sredino in sešijem.
Tako, piščanček je gotov. Meni je tako všeč, da sem jih naredila kar nekaj. No, ob fotografiranju postopka za to objavo, sta bila samo dva. Še sreča, da niso tako veliki kot slončki, ker bi imela probleme s pomanjkanjem prostora.
Pa še nekaj poziranja v naravi. Na prvi sliki sta se malo skrila, ker sta skoraj istih barv.Zato smo se prestavili še na drug grm.


Lep začetek delovnega tedna vam želim!

8 komentarjev:

Vladuška pravi ...

ijea, zelo zelo so mi všeč in tako dobro si opisala izdelavo, da jih ne bi smel bit problem sešiti.

Maja pravi ...

Oooo, a tako se naredi te fajn kure!! Sem jih že občudovala, samo nisem vedela, kako naj se jih lotim! Hvala!

Helena pravi ...

Super lepi, pisani piščančki.
Naj ti polepšajo dneve!

HRANDICA pravi ...

Iiii, luštne so ali pa luštni.Res si fino prikazala izdelavo. Super.

Simona pravi ...

Super so, pravi corteki. Nekaj podobnega sem si z neta snela tudi sama in gre v poskusno šivanje (če bo vse po planu) še ta teden. Pokažem.

Hali pravi ...

Iiiii kako krasen piščanček.Hvala za nazoren prikaz postopka izdelave!

McCrafty pravi ...

kako lepo okraše drvešček je pri vas in luštno navodilo za izdelavo :)

Andreja L. pravi ...

Krasne kokoške in hvala za izčrpna navodila, sigurno pridejo enkrat prav :-))

Objavite komentar