21. nov. 2010

Popravilo

Za tole objavo sem se odločila, ker vas je verjetno zelo malo, ki ste že videle razstavljen strojček Sizzix. Med delom me je zmotilo, da se v nekem trenutku med zobniki nekaj zatakne in se ne obrne tako tekoče, kot po navadi. Ker sem se zbala, da bom, če nadaljujem z delom strojček uničila, sem prosila svojo boljšo polovico za pomoč. Pa se je začelo, odvijanje vijaka za vijakom, dokler ni bla polna miza delov, strojček pa v prafaktorjih.
Ugotovitev mojstra: na določenem mestu se pri obračanju srečata določen mali in veliki zobnik in se malenkost zatakneta. Verjetno je tudi ročica za eno malenkost zvita. Zobnike je malo podmazal z mastjo, da se bo lažje vrtelo in ponovno sestavil. Dokler bo, pač bo. Očitno sem kdaj pretiravala z debelino papirja (več plasti, kot pa jih je Sizzix zmožnen pohrustati). Zato tega raje ne počnite, naj vam bo to v poduk. Za uspešno delo pa si je mojster prislužil sladko nagrado.
Lepo nedeljo vam želim!
p.s. še komentar mojstra na objavo: če Sizzix ne pohrusta vsega, jaz sigurno (krožnik je že prazen ).

6 komentarjev:

Sonja pravi ...

A ni super imeti bljšo polovičko, ki jo zanima tvoje ustvarjanje in igračke. Pa še na pomoč lahko priskoči, če se kje zatakne.
Tudi pri nas doma se ure "serviserja" računajo v "cukrih" :)
Tile tvoji zgledajo super ♥ ♥ bi zaupala recept? Vse kar je čokoladnega, pri nas hitro zmanjka :)

Suzana pravi ...

Mojo boljšo polovico zanimajo moje igračke samo prvih pet minut, ali pa, če jih je treba razdreti, kot v tem primeru. Izdelki pa se mu zdijo vsi enaki :-)
Tule sem pa našla recept:
http://www.coolinarika.com/recept/713997

Sonja pravi ...

No, jasno.. nisem mislila, da bi se igrali z njimi :)) podirali, to pa ja :)
Hvala za recept

Vladuška pravi ...

Še nisem videla sizzixa tako golega :))) Kolikorat prej, ko še nisme imela te mašine, sem razmišljala, da bi si človek tako mašino kar doma naredil. V bistvu je to tako enostavna zadeva, ki jo prodajajo za mastne pare :) Upam, da ti bo še dolgo služil.

Sonja pravi ...

@ Suzana, moram se zahvalit za link, doma pravijo, da je pecivo suuuuper. Še sodelavki sem ga danes prinesla za pocrkljat :) No, le marmelado sem vzela domačo ribezovo. Njams..
@ Vladuška, ko sem jaz domov prinesla Cuttlebuga, mi je moj točno to rekel.. a za tole plastično prešo si dala tooook denarja?? :))) brez očitkov, samo praktična ugotovitev :))) pa mi vseeno ni žal, še vedno vsake toliko pride prav.

Suzana pravi ...

Sonja me veseli, da vam je bilo pecivo všeč. Verjamem pa, da je bil z tvojo domačo marmelado še boljši!

Vladuška, mašinca dela sedaj kot urca! Sicer pa tudi jaz za vsako originalno stvarjo tuhtam, če se jo da kako zamenjat s kakšno home made cenejšo varianto. Žal tu ni šlo :-(

Objavite komentar