28. nov. 2010

Jesenska

Še ena jesenska, preden sneg pokrije vse čudovite barve, ki jih narava nariše ob svojem odhodu k počitku. Ob gledanju posnetkov na stamptv sem naletela na eno zanimivo tehniko, ki sem jo morala takoj preizkusiti tudi sama. Za barvanje listov sem uporabila kar varekino, ker nisem ravno razumela kakšno belilo je Gina uporabila pri svoji vizitki. Nisem si upala uporabiti istega čopiča, kot ga je ona, ker mi ga je bilo škoda. Uporabila sem en navaden poceni čopič, pa še dobro da sem ga, ker so mu po končanem barvanju odpadle vse dlake. No, mogoče se to pri uporabi Niji Waterbrush čopiča nebi zgodilo, pa vendar tega ne bom preizkušala. Nekaj časa ima obarvano listje še duh po varekini, a sčasoma popolno izgine.
Lepo nedeljo vam želim.

23. nov. 2010

Novoletna tretjič

Božična zvezda pač ne sme manjkati ob prihajajočih praznikih. Žal meni doma nobena ne zdrži dolgo, kaj šele da bi učakala naslednje novo leto. Zato jih ne kupujem več. Pa ne zato, ker bi se mi zdele predrage, ampak ker je meni hudo za vsako rožco, ki pri meni tako hitro učaka konec. Zato sem si začela kupovati kaktuse :-). Na tej voščilnici sem za osrednji rdeč cvet uporabila motiv nadarjene blogerke Beccy. V ozadju pa je uporabljena nova štampiljka Stampabilities vintage poinsettia. Malo embosing prahu, distres blazinic, nekaj ProMarkerjev, stara zaloga papirja in nastalo je tole.

Christmas poinsettia should not miss the upcoming holidays. Unfortunately, at my home will not sustain any long. Therefore, I don’t buying them any more. But not because I deemed too expensive, but because I am so sad when any flower with me so quickly ends. So I started buying cactus. :-) On this card I used red poinsettia motif talented blogger Beccy. For background I use new rubber stamp Stampabilities vintage poinsettia. Little embossing powder, distress inks, some ProMarkers, old papers, and this is a result.

Entered into:
- Passion for ProMarkers


22. nov. 2010

Novoletne drugič

Danes sem se odločila za malo bolj preproste čestitke. Uporabila sem zalogo manjših koščkov papirja, ki mi ga je vedno težko zavreči. Zaradi tega se mi s časoma nabere prav zajeten kupček, ki ga preredko pregledam, ko rabim kakšen manjši kos papirja. Ampak vsake toliko časa je treba narediti red!

Today I decided for a little more simple cards. I used a small scraps of paper, which I have in stock, because I can not discard anything. I eventually accumulated quite a pile of paper. Now is a good time to do a little order in my drawers.

21. nov. 2010

Popravilo

Za tole objavo sem se odločila, ker vas je verjetno zelo malo, ki ste že videle razstavljen strojček Sizzix. Med delom me je zmotilo, da se v nekem trenutku med zobniki nekaj zatakne in se ne obrne tako tekoče, kot po navadi. Ker sem se zbala, da bom, če nadaljujem z delom strojček uničila, sem prosila svojo boljšo polovico za pomoč. Pa se je začelo, odvijanje vijaka za vijakom, dokler ni bla polna miza delov, strojček pa v prafaktorjih.
Ugotovitev mojstra: na določenem mestu se pri obračanju srečata določen mali in veliki zobnik in se malenkost zatakneta. Verjetno je tudi ročica za eno malenkost zvita. Zobnike je malo podmazal z mastjo, da se bo lažje vrtelo in ponovno sestavil. Dokler bo, pač bo. Očitno sem kdaj pretiravala z debelino papirja (več plasti, kot pa jih je Sizzix zmožnen pohrustati). Zato tega raje ne počnite, naj vam bo to v poduk. Za uspešno delo pa si je mojster prislužil sladko nagrado.
Lepo nedeljo vam želim!
p.s. še komentar mojstra na objavo: če Sizzix ne pohrusta vsega, jaz sigurno (krožnik je že prazen ).

16. nov. 2010

Prve novoletne

No, mogoče se kateri od vas zdi tole že malo pozno za začetek izdelave novoletnih čestitk, a za mene je to pravi uspeh, da prve izdelam že v novembru. Izdelala sem jih delno s pomočjo Jennifer McGuire, ki je tudi letos pripravila super predstavitev nekaterih tehnik. Tako mi je všeč tole "packanje" z Distress inki, da bo tole zelo številčna serija. Trenutno imam narejenih že 26.

For most of you, this is a bit late to start making cards for holidays, but for me it is a real success
that I make the first cards in November. I made it with Jennifer McGuire, who is this year again prepared a great presentation of some techniques very . I like this playing with Distress inks, so it will benumerical series. Currently I have been made 26 pcs.

14. nov. 2010

Indian Ethnic challenge

Tale čestitka mi je bila pa res pravi izziv! Jaya me je prosila, če bi lahko naredila čestitko, ki bi jo predstavila kot inspiracijo ob njenem izzivu: Indian Ethnic challenge. Priznam, da Indijo premalo poznam, vsaj kar se tiče običajev. Odločila sem se narediti čestitko ob prazniku Diwali. Malo sem pobrskala po internetu in ugotovila, da je to en zelo lep praznik! Diwali je pet dnevni Hindujski festival, ki slavi zmago dobrega nad zlom. To je tudi festival luči, saj v znak zmage nad zlom prižigajo male glinene lučke, napolnjene z oljem, imenovane diyas. Te sem upodobila tudi jaz na tej čestitki in sicer v pick point tehniki. Zelo sem počaščena, da sem lahko naredila čestitko ob tej priložnosti. Namenjena je vsem, ki praznujete ta lep praznik!

Doing this card was really a challenge! Jaya asked me if I could make a card that would be presented as an inspiration on Indian Ethnic challenge. I confess that I do not know India very well, and certainly not traditions. I decided to make a card for the festival Diwali. I am a bit look on the internet and discovered that this is a very nice festival! Diwali is a five-day Hindu festival which celebrates the victory of good over evil. This is a festival of lights, as a sign of victory over evil light a small clay lamps filled with oil, called diyas. These I'm portrayed on this card in pick-point technique. I am very honored that I could make a card on that occasion. It is intended for all who celebrate this beautiful feast!